Wordt vervolgd…

Kortjakje kreeg het er warm van. Waar van? Van die vurige oven natuurlijk!

Daniëls vrienden

We lazen afgelopen zondag Daniël 3. De preek ging over geloofsvervolging. Iets dat wereldwijd aan de orde van de dag is, als ik de spreker goed begreep. Ongelofelijke aantallen mensen – mijn broers en zussen! – zijn niet vrij om voor hun geloof uit te komen. De meest verschrikkelijke dingen maken zij mee. En ik ben deel van hen, en zij van mij. Eén lichaam vormen wij. Wil je hier praktisch iets meer van (mee)beleven, abonneer je dan op de apps of mails van organisaties die zich speciaal voor deze gelovigen inzetten. (In Mijn Christengemeente kun je daar een oproep over lezen.) En je kunt je ook aansluiten bij de Christengemeente-mensen die op maandagavond voor de vervolgde kerk bidden.

Lessen trekken

Ik vat het betoog van de spreker dit keer samen door de vijf leerpunten te herhalen die hij behandelde. Wat deden de drie vrienden?

  1. Ze bleven standvastig
  2. Ze vertrouwden op God
  3. Ze waren bereid te sterven
  4. Ze mochten ervaren dat God bij hen was in het vuur
  5. Door wat zij deden werd God verheerlijkt

Aan den lijve…

Wij ervaren niet zozeer vervolging; zeker niet ‘aan den lijve’. Maar de spreker stelde dat we op grond van de Bijbel moeten verwachten dat de vervolging in de huidige wereld zal toenemen. Ook wij kunnen hiermee te maken krijgen! Waar sta ik dan? Rechtop net als die vrienden, terwijl iedereen buigt voor de macht die van Jezus niets wil weten?

Blessings,
Kortjakje