Jeugd 12-

De afdeling Jeugd 12- omvat alles wat met kinderen t/m 12 jaar te maken heeft. Er zijn veel enthousiaste vrijwilligers bij de kinderen betrokken.

Allerkleinste kinderen

In de Christengemeente zijn alle kinderen van nul tot en met vier jaar iedere zondag welkom in de crèche. We willen graag dat kinderen met plezier naar de kerk gaan. Kinderen zijn kostbaar, voor ons en voor God. We vinden het belangrijk dat kinderen al vroeg leren begrijpen en ervaren dat ze geliefd zijn door God.

Zondagschool

Op zondag blijven de kinderen die de basisschoolleeftijd hebben het eerste gedeelte van de zangdienst nog in de zaal bij hun ouders. Daarna mogen ze met hun leiding mee naar boven, naar hun eigen samenkomst.

Om ieder kind een programma te bieden dat bij zijn/haar belevingswereld aansluit, zijn er vier aparte groepen. De indeling loopt parallel aan de basisschoolgroepen. We hebben de groepen 1-2, 3-4, 5-6 en 7-8.

De kinderen luisteren naar een Bijbelverhaal, bijvoorbeeld over het leven van Jezus. Aan de hand van vragen en een groepsgesprek stimuleren we de kinderen om na te denken over wat ze gehoord hebben. Ook is er bij de onderwerpen volop ruimte voor creativiteit. De kinderen maken bijvoorbeeld een knutselwerkje, een puzzel of doen een spel.

Soms zingen we met elkaar uit ‘Opwekking voor Kinderen’. Ook is er aandacht voor wat de kinderen bezighoudt.

Kinderkamp

Voor veel kinderen is het jaarlijkse kinderkamp een absoluut hoogtepunt! Het kamp duurt van vrijdagavond t/m zondagmiddag en heeft ieder jaar een leuk thema, bijvoorbeeld ‘Superhelden’ of ‘Oranje boven’.

Naast tijd voor gezelligheid is er van alles te doen, zoals een spelletjesparcours, een bosspel, een bonte avond, en een kinderdienst op zondag. Na al deze activiteiten moeten de magen natuurlijk gevuld worden. Frietjes zijn erg geliefd, maar de leiding heeft ook andere culinaire kwaliteiten.

Contact

Heb je opmerkingen en/of vragen? Stuur dan een e-mail naar Elske van Andel en Jonneke de Krijger, twaalfmin@christengemeente.nl.