Bedieningen

Vrijwilligers

Als je in de zondagse diensten om je heen kijkt, zie je heel wat mensen in actie. Denk bijvoorbeeld aan de koffieschenkers, de leden van het muziekteam, de beamerman of -vrouw en de zondagsschoolleiding.

Maar ook doordeweeks, dus wat meer achter de schermen, zijn er veel vrijwilligers actief. Te denken valt aan kringleiders, mensen van het pastorale team en de schoonmakers van ons gebouw.

Taken

Alle gelovigen hebben gaven en talenten van God gekregen. Maar hoe kom je erachter welke dat zijn? En, als dat eenmaal duidelijk is, hoe komen vervolgens de juiste mensen op de juiste plaatsen binnen de gemeente?

De afdeling bedieningen houdt zich grotendeels bezig met het zoeken naar antwoorden op deze vragen en de uitvoering daarvan.

Wat doet de afdeling Bedieningen?
  • Het in kaart brengen van de organisatiestructuur van de gemeente
  • Het bijhouden en registreren van de actieve vrijwilligers en de openstaande vacatures
  • Nieuwe vrijwilligers zoeken en enthousiast maken
  • De coördinatie verzorgen tussen vraag en aanbod
  • Andere afdelingen proactief ondersteunen in hun organisatiestructuur
Buiten de gemeente

Ook als je op zoek bent naar een bediening buiten de gemeente kunnen en willen wij je graag helpen. We hebben contacten binnen diverse organisaties die zich bezighouden met evangelisatie, zending, missionair werk en maatschappelijke hulpverlening.

Wij willen gemeenteleden actief ondersteunen in hun verlangen hun taak, roeping of bediening in hun dagelijks leven en binnen de gemeente vorm te geven.

Handen uit de mouwen?

Weet je al wat je graag wilt gaan doen? Of ben je op zoek naar het plan dat God met jouw leven heeft? Ben je klaar voor een (grote) uitdaging en zoek je een taak (bediening) die daarbij past? Of wil je gewoon de handen uit de mouwen steken in de gemeente en praktisch bezig zijn? Twijfel dan niet om contact met ons op te nemen.

We kunnen je op diverse manieren helpen om inzicht te krijgen in wie je bent en wat bij je past.

Heb je opmerkingen en/of vragen? Stuur een e-mail naar Arco van Houwelingen, bedieningen@christengemeente.nl.