Senioren

In onze gemeente worden de ‘ouderen’ niet vergeten. Een enthousiaste groep dames (maar ook heren zijn van harte welkom in deze groep!) organiseert en begeleidt de contactmomenten, activiteiten en uitjes voor de senioren.

Koffie-ochtenden

Ongeveer 4x per jaar zijn alle senioren van harte welkom bij een koffie-ochtend in ons eigen gebouw. We drinken gezellig koffie met elkaar onder het genot van door ‘de dames’ zelfgebakken cake/koek.

Sommige van die ochtenden worden gecombineerd met een lunch. We genieten dan samen van lekkere broodjes en soep of kroketten.

Ouderen Bezoek Groep en seniorenkring

Het op regelmatige basis ‘naar elkaar omzien’ wordt in de praktijk gebracht met de Ouderen Bezoek Groep en de huiskring.

De ‘bezoekdames’ van de Ouderen Bezoek Groep gaan geregeld langs bij de senioren die aangegeven hebben dat ze graag bezoek willen ontvangen. De ouderen zien ook onderling naar elkaar om via deze OBG.

Daarnaast is er een huiskring die gevormd wordt door een groot deel van de senioren uit de gemeente.

Voorjaarsuitje

Als senioren trekken we er ieder voorjaar met elkaar op uit. Vaak beginnen we op de uitgekozen locatie met koffie en sluiten we af met een lunch. Zo zijn we in het verleden naar de Biesbosch geweest en wie weet waar het volgende uitje heen gaat…

Onder het eten raakte iedereen gezellig aan de praat, want als je om en om zit kun je op deze manier kennis maken met niet zo bekende broeders of zusters.”

Najaarsactiviteit

Ook in het najaar hebben we een activiteit voor senioren, meestal in ons eigen gebouw. Samen Oud Hollandse spelletjes doen was een groot succes. Maar het kan ook zijn dat er een spreker uitgenodigd wordt of dat we iets heel anders gaan doen.

Na eerst bij aankomst een heerlijk kopje koffie of thee geserveerd te krijgen met iets lekkers erbij, brak daarna de tijd aan om gezellig spelletjes met elkaar te doen zoals Mens erger je niet, Rummikub, Trio Minos, Vier op een rij, Dammen en nog meer.” 

We sluiten af met een maaltijd. Dit kan maaltijdsoep zijn, maar een stampottenbuffet gaat er ook altijd goed in!

Contact

Heeft u vragen en/of opmerkingen? Stuur dan een e-mail naar Lianne van Werkhoven, senioren@christengemeente.nl.