Missie

De afdeling Missie ondersteunt voornamelijk mensen en projecten buiten de gemeente waar de Christengemeente een band mee heeft.

Je kunt denken aan de ondersteuning van diverse zendelingen, zoals bijvoorbeeld Wim & Daniëlle. Een bijzonder project is onze verbintenis met een lokale kerk in Afrika. Via het programma ‘Deelgemeente’ van Tear heeft de Christengemeente zich voor drie jaar verbonden aan de Adipala-kerk in Uganda.

Verder werkt deze afdeling namens de Christengemeente samen met lokale kerken in onze directe omgeving. Een voorbeeld van zo’n samenwerkingsverband is het Sociaal Diaconaal Noodfonds.

Wat kun jij doen?

Naast de zendelingen en de deelgemeente zijn er in de Christengemeente diverse andere initiatieven die je kunt ondersteunen:

Odini Malawi Stichting

De Odini Malawi Stichting biedt tijdelijke en structurele hulp in de vorm van geld en/of goederen aan mensen in Malawi, zodat zij in hun eigen levensonderhoud kunnen voorzien. Meer weten? Ga dan naar de website www.odinimalawi.nl of spreek in onze eigen gemeente Alfred en Ada Musukwa aan.

Financiële adoptie

Overweeg bijvoorbeeld om een kind financieel te adopteren. Voor ongeveer 1 euro per dag help je een kind op weg met voeding, onderwijs, etc. Wil je hier meer van weten? Kijk dan op de website van Compassion of World Vision. Dit zijn betrouwbare organisaties die ieder op hun manier structurele hulp bieden.

Projecten

Heb je opmerkingen en/of vragen? Stuur een e-mail naar Arco van Houwelingen, missie@christengemeente.nl.