Repair Café

In Nederland gooien we ontzettend veel weg. Ook dingen waar bijna niets mis mee is en die na een simpele reparatie weer prima bruikbaar zouden zijn.

Helaas zit repareren bij veel mensen niet meer in het systeem. Reparatiekennis verdwijnt steeds sneller. Mensen die deze praktische kennis nog wel bezitten, staan soms zelfs ongewild aan de kant en hun ervaring wordt niet of nauwelijks benut. Het Repair Café brengt daar verandering in.

In het Repair Café draait het om twee dingen:

Samen en Repareren

De koffie en thee staan klaar!

Spullen repareren

Wij willen graag samen met jou proberen om defecte spullen een tweede leven te geven. Zo kunnen we op kleine schaal dicht bij huis onze bijdrage leveren om het gebruik van nieuwe grondstoffen te verminderen.

In het Repair Café willen wij proberen je te helpen bij het repareren van alledaagse spullen. Onze vrijwilligers staan met gereedschap voor je klaar om de door u meegebrachte spullen te bekijken. Zo heb je de kans om de dingen die je misschien al weg wilde gooien weer opnieuw te gaan gebruiken.

Welke spullen?

Of je nu kleine elektrische apparatuur, kleding, huistextiel of speelgoed, een fiets of meubelstuk hebt waaraan iets mankeert, breng het mee en de kans is groot dat je er weer heel lang plezier van kunt hebben.

Bijna alle artikelen in de categorieën Elektra, Meubels, Textiel en Fietsen zijn welkom. Om onze bezoekers niet teleur te stellen hebben we wel een aantal regels waar we ons aan houden. Lees HIER onze Huisregels en onze Werkwijze. Kijk voor meer informatie ook eens op www.repaircafe.org

Hoe het werkt

Nadat je een kort formulier hebt ingevuld over de te repareren spullen ga je samen met één van onze vrijwilligers aan de slag. Vaak zal blijken dat met vrij eenvoudige hulpmiddelen een defect geraakt artikel weer aan de praat geholpen kan worden.

Helaas komt het soms ook voor dat een bepaalde reparatie niet uitgevoerd kan worden. In dit geval wijzen wij je graag op andere mogelijkheden.

Gratis

Het kost je niets! Wij runnen het Repair Café volledig met behulp van vrijwilligers. Een bijdrage in de vorm van een vrijwillige gift stellen wij uiteraard zeer op prijs!

Vrijwilligers gezocht!

Het Repair Café succesvol houden lukt alleen met een flinke groep vrijwilligers, die enkele keren per jaar aanwezig kunnen zijn. Wil je ons helpen om dit initiatief tot een blijvend succes te maken, meld je dan aan via het e-mailadres onderaan deze pagina.

Tot nu toe…

Het Repair Café vond voor het eerst plaats op 25 mei 2013. Vooral bij de officiële opening door burgemeester Bert Blase was de belangstelling overweldigend! Er werden zo’n 40 artikelen bij ons binnengebracht, waarvan we de meeste konden repareren.

Sinds het najaar van 2013 is er iedere twee maanden een Repair Café. De datums verschijnen in de agenda op deze website, op social media en in lokale kranten.

Wanneer en Waar?

Vanwege corona hebben we het Repair Café een lange periode niet kunnen organiseren. Maar er is goed nieuws: We gaan weer starten! En wel op 9 oktober 2021. In de agenda kun je vinden wanneer het Repair Café is gepland. Je bent tussen 14:00 en 17:00 uur van harte welkom in het multifunctionele gebouw van de Christengemeente, Breedewaij 1A, Hardinxveld-Giessendam. Er is voldoende parkeergelegenheid op het terrein achter het gebouw. Liever niet parkeren in de aangrenzende woonwijk.

Persoonlijke uitnodiging

Wilt u op de hoogte gehouden worden van onze openingsdatums, schrijf u dan in voor de mailing. U ontvangt dan ruim een week voor iedere Repair Café datum een uitnodiging om ons (opnieuw) te bezoeken. Abboneer u HIER op onze uitnodigingen!

Contact

Heb je een vraag, wil je meedoen als vrijwilliger of wil je ons gewoon alvast laten weten dat je ook komt?

Stuur dan een e-mail naar repaircafe@christengemeente.nl.