Joyce Samuels

Joyce Samuels, een Jamaicaanse vrouw, werkt al vele jaren voor YWAMSHIPS.

Na jaren op het ziekenhuisschip ‘Africa Mercy’ van YWAMSHIPS te hebben gewoond en gewerkt, werkt ze sinds ongeveer november 2016 op de basis van deze organisatie in Kona, Hawaï. Ze is door YWAMSHIPS gevraagd dit werk op zich te nemen en is hiervoor van het schip naar Hawaï ‘verhuisd’.

Werkzaamheden

Joyce’s werkzaamheden op Hawaï bestaan uit zowel praktisch dienend als ondersteunend werk. Voor gasten en sprekers maakt ze bedden op, ze doet de was en ze organiseert evenementen.

Naast het praktische werk begeleidt Joyce studenten aan de DTS (Discipelschap Training School) en moedigt ze hen aan in hun wandel met de Heer en het zoeken naar Zijn wil voor hun leven. Het is haar taak om ervoor te zorgen dat de studenten zich thuis voelen op de DTS.

Armoede

Joyce heeft een klein kerkje bezocht, dicht bij de basis waar ze woont en werkt en schrijft daarover het volgende.

‘Ik ben naar een klein kerkje geweest, een paar straten van de basis. Het is een eeuwenoude kerk; het was de eerste kerk op het eiland. De kerkgemeenschap doet veel goed werk in de buurt, met de daklozen en andere dingen. Wij helpen de kerk daarbij, in onze vrije tijd. Het is moeilijk voor te stellen, maar op Hawaï zijn er zoveel mensen die erg arm zijn en op straat leven. ’s Nachts maken ze hun bedden op in het bos en op de hoeken van de straat. Ik dacht dat Hawaï zo’n ontwikkeld gebied was, maar dat is niet. Dit herinnerde me zo aan Afrika, dus er is veel te doen. En er zijn zoveel mensen die Redding nodig hebben.’

Zo kennen we Joyce: zelf zeer sober levend, met weinig inkomsten (ze leeft van giften), maar bewogen met anderen die het nog minder hebben dan zijzelf. Een vrouw met een hart voor de armen en verlorenen van deze wereld!

Schepen van YWAMSHIPS

YWAMSHIPS heeft verschillende schepen die mensen wereldwijd proberen te bereiken met het evangelie of medische zorg en hulp verlenen.

Hieronder staat een overzicht van de gebieden waar die schepen komen. In tegenstelling tot het zeer grote schip de ‘Africa Mercy’ dat speciaal Afrika bezoekt, varen deze kleinere schepen vaak in bepaalde gebieden, zoals op de Amazone in Brazilië, Colombia, Panama en andere landen of eilanden.

Giften en contact

E-mail: joycefromjamaica@gmail.com

Tel./WhatsApp (een appje werkt het best!): 001 503 583 1438

Giften kunnen worden overgemaakt op Rabobanknummer NL64 RABO 03250.97.313 t.n.v. Stichting Christengemeente te Hardinxveld-Giessendam, o.v.v. ‘Joyce Samuels’.

Meer weten over Joyce Samuels? Vraag ernaar bij Jan of Corrie Stronks!