Wijzen en herders

Kortjakje is blij dat zij nog een week of twee Kerstvakantie heeft. Op Kerstavond en eerste Kerstdag viel er weer zoveel te horen, te zien en te bewonderen! Om dat allemaal een beetje te verwerken zijn een paar extra vrije dagen welkom.

Zo wijs als de wijzen

Op Kerstavond werd de livestream vanaf 21 uur uitgezonden. Wat genoot ik van de prachtige liederen! Maar ook van de mooie entourage. Zoals goud-rode slinger van uitgeknipte poppetjes, die vooraan het podium hing. Gemaakt door kinderen uit de gemeente. Tof gedaan!

De preek ging over Matteüs 2:1-11. Daar kun je lezen over de wijzen (sterrenkundigen) die op een dag – of was het in een nacht? – een bijzondere ster zien. Zij menen dat die erop duidt dat er een koning is geboren in Israël. Meteen gaan ze erop af, al vergeten ze niet nog wat mooie cadeaus mee te nemen. Wat verstandig van die mensen, om de ‘boodschap’ ter harte te nemen en zelf op zoek te gaan naar die nieuw geboren koning!

Zo wijs als de wijzen én de herders

Bijzonder, van de herders werd op Kerstochtend precies het zelfde gezegd: wat goed dat zij met elkaar op weg gingen om het Kind in de voederbak te zoeken! ‘Zoek en je zult vinden’ zei dat Kind later, toen hij als rabbi door het land heen trok.

Heb jij wel eens een boodschap over God gehoord, gelezen, gezien? Luister er maar naar. Handel er maar naar. Want boodschappen die van God komen, worden altijd een keer werkelijkheid. Op Hem kun je aan!

Kijken en luisteren

Wil je zelf nog mooie filmpjes zien, over Kerstvierende soldaten in de Eerste Wereldoorlog? Of over de nachtelijke zoektocht van de herders? En zelfs met exclusieve interviews met een tweetal herders? Of met prachtige Kerstliederen waar je helemaal warm en enthousiast van wordt? Kijk dan de diensten nog eens terug.

Bekijk de preken van de Kerstnachtdienst en de Kerstdienst 

Bekijk de Kerstnachtdienst in Mijn Christengemeente

Bekijk de Kerstdienst in Mijn Christengemeente

Blessings,
Kortjakje