Vol zelfvertrouwen (?)

Als redactie hebben we het misschien al eens eerder gezegd: Kortjakje doet vaak wel stoer, maar ze heeft maar een heel klein hartje. Ook ontbreekt het haar niet aan een bepaalde mate van eigendunk, en dat mag ook.

Uniek

Afgelopen zondag ging de preek over de vraag ‘Hoe heeft God jou gemaakt?’ Begrijp het niet verkeerd; er wordt niet bedoeld hoe Hij te werk ging toen Hij jou formeerde. Dat is sowieso een lastig te beantwoorden vraag. Nee, het gaat erom dat God ieder van ons tot een individu heeft gemaakt. Onbegrijpelijk! Enkele miljarden mensen op deze aarde, en toch is er niet één hetzelfde als jij bent. Ja, laat dat even op je inwerken. En zeg gerust: “ik ben uniek!”

Zilverwerk

Even tussendoor: je weet dat ik altijd met een ‘boek vol zilverwerk’ naar de kerk ga. Hieronder zie je een foto van mijn Bijbel.

Zó zie je ze niet vaak in de Christengemeente, hè. Dat zilverbeslag is een mooie bescherming. Zodoende gaat hij al heel wat jaartjes mee. Alleen heb je wel een sleuteltje nodig (net als bij sommige dagboeken – weet je wel). Nu had ik zondag vergeten mijn sleuteltje mee te nemen. Hierdoor kon ik mijn Bijbel niet openen. Was dat een groot probleem? Nee hoor, hij kon een keertje dicht blijven.

Opdracht

Aan het eind van de preek kreeg ieder de gelegenheid om even bij iemand anders te gaan zitten. Vooral ouders werden opgeroepen zich bij hun kinderen te vervoegen. Het doel was dat je die persoon een compliment zou geven. Om te vertellen wat hem of haar uniek maakt. Welke mooie eigenschappen je in die persoon hebt gezien.

Ik dacht aan mijn tante, die naast me zat. Maar tante bleef strak voor zich uit kijken (en ik ook, trouwens). Blijkbaar durfde zij mij niets te vertellen over ál die goede eigenschappen van mij. En mijn opa zat ergens anders, maar kwam ook maar niet naar me toe!

Ik wist niet zo goed wat ik zondag van hen moest denken. En nu denk ik dat ze samen een lijst aan het samenstellen zijn over wat ik allemaal zo héél goed kan. En daar zijn ze natuurlijk al dágen druk mee, want zo’n lijst daar ben je wel even mee bezig. Misschien wordt het wel een heel dik boekwerk. Misschien wel nét zo dik als mijn Bijbel!

Blessings,
Kortjakje