Tatoeage

Kortjakje heeft het niet zo op tattoos. Maar …? Ze moest dan ook echt even nadenken over de preek van zondag 3 april. Vandaar dat zij nu een week achter loopt met haar preken-blog.

Rust in mijn crises

Waar vind ik rust in mijn crises (meervoud)? Die vraag gooide de spreker op 3 april even ‘in de groep’. En ik werd erdoor getroffen. Want met enige regelmaat zit ik in zo’n crisis. Soms is het iets heel persoonlijks. Dán weer komt het hele wereldgebeuren op me af. En waar ga ik dan naar toe? Wat doe ik met mijn problemen, mijn stress, mijn angsten?

In Psalm 62 (NBV) vonden we antwoorden: ‘Alleen bij God vindt mijn ziel haar rust’ (vs.2) – ‘Zoek rust, mijn ziel, bij God alleen, van hem blijf ik alles verwachten’ (vs.6) – ‘Bij u, Heer, is ontferming, u beloont ieder mens naar zijn daden’ (vs.13).

Ongelovige tot geloof gekomen

Behalve dit opbeurende gedeelte, schudde de preek ons ook nog aardig wakker. “Wanneer is er voor het laatst een ongelovige in onze geloofsgemeenschap tot geloof gekomen?”, vroeg de spreker.

Getuigen met een tatoeage

Over het tatoeëren van je lichaam kun je hele discussies voeren. Maar de spreker wierp nu even een ander licht op dit gebruik. Wist je dat een Fc Twente-speler Psalm 23:4 op zijn arm heeft laten tatoeëren? Zo kun je dus getuigen. Maar het mag ook anders hoor! Gelukkig maar, want anders krijg ik nog problemen met m’n opa…

Blessings,
Kortjakje