Stormen

Afgelopen zondag was ik – gewoontegetrouw – al om 9 uur wakker. Om 10 uur zat ik klaar voor de dienst. Maar ik kreeg geen verbinding. Eerst dacht ik nog dat de zomertijd misschien al begonnen was. Het duurde even, maar toen kwam ik er achter dat de klok dan juist een uur teruggezet moet worden. En toen las ik het bericht nog eens goed. Ja, een JEUGDDIENST. Logisch dat die pas om 11 uur begint!

Trouwens, er waren zeker 30 jonge mensen ‘live’ in het gebouw! Er kan en mag weer een beetje meer. Wat zien we ernaar uit dat al die corona-beperkingen opgeheven kunnen worden. Voorlopig moet een groot deel van de gemeente de samenkomsten nog via een scherm volgen, maar er is licht in de tunnel!

Getuigenis

Getuigen is spannend. Zeker als het over je eigen leven gaat. En dat deed een jongedame eventjes ‘live’ in de samenkomst… Kan het stormen in je leven? Jazeker!

Stormen

De spreker vertelde dat in het verhaal over de storm op het meer (Marcus 4:35-41) wel drie stormen zitten. Tegenwoordig krijgt elke storm een mooie naam. Ik geloof dat het KNMI die mag bedenken. Maar dat bedoelde de spreker niet. Hij bedoelde:

  • de storm van de omstandigheden (onverwacht komt een groot probleem je leven binnen)
  • de storm die ‘naar binnen slaat’ (het probleem houdt je uit je slaap en vermoeit je gedachten)
  • de storm die binnendringt in je geloofsleven (“waar is God?”)

Het Bijbelverhaal toont aan hoe Jezus Heer en Meester is over de elementen. Hij is God zelf – Hij zelf is God (zie Psalm 107:24-30)!

Liedje

Ken je dat kinderliedje: ‘Met Jezus in de boot ben je veilig in de storm’? Allerlei grappige gebaren horen daarbij. Nou, leuk hoor. Maar klopt het ook een beetje met de werkelijkheid? Klopt het als je ouders gaan scheiden? Als je een erge ziekte krijgt? Als je oma plotseling dood gaat? Of als je wordt gepest op school? Als je geen baan kunt vinden? Of als je denkt dat niemand jou leuk vindt?

Wat nu?

Als je nog niet zo erg ervaart dat Jezus erbij is, zoals dat liedje zegt, kun je misschien iets met de drie tips die de spreker tot slot gaf:

  1. Heb je Jezus uitgenodigd in je levensboot?
  2. Als het stormt in je leven, spreek dat dan uit naar God.
  3. Als je merkt dat je boos bent en niks meer begrijpt van God en het geloof, praat dan eens met een ‘ervaringsdeskundige’. Wat heeft Joëla of die ander gedaan waardoor zij nog kan zingen?

Beluister de preek of bekijk de dienst in Mijn Christengemeente.

Blessings,
Kortjakje