Spr..k..l….s

Sprakeloos! Nee, Kortjakje niet hoor. Zij heeft altijd wel haar woordje klaar. Maar Zacharias, en … de spreker!  ?

Spr..k..l….s

Zit ik daar rustig naar de livestream te kijken, valt opeens het geluid weg. De spreker was juist aan het voorlezen uit de Bijbel, hoe Zacharias de engel niet gelooft en dan … zegt die engel dat Zacharias niet zal kunnen spreken totdat de aangekondigde baby geboren is. (Zal wel leiding zijn geweest, denk je niet?) Gelukkig hoefden we tijdens de preek geen negen maanden te wachten, en ging het al snel weer goed met het geluid. Tof gedaan trouwens, dat livestreamen – hulde aan alle technici!

God maakt Zijn plannen waar

De preek ging over de engel Gabriël, die zowel Zacharias als – zes maanden later – het meisje Maria een bezoek bracht. Zij mochten méédoen in het plan van God! Niet omdat zij zo perfect waren, zeker bij Zacharias is wel duidelijk dat hij de engel niet meteen op zijn woord geloofde. God maakt bij de uitvoering van Zijn plannen vaak gebruik van menselijke mensen. Sta jij daar open voor?!

Geboortefeest

En nu gaan we óp naar het Kerstfeest. Nou ja, niet al te letterlijk. We blijven lekker thuis en kijken naar de beloofde beelden … mét geluid.

Beluister de preek.

Blessings,
Kortjakje