Nat pak

Heb jij ook Petrus gezien, zondag? En zijn jonge vriend? Kortjakje vond het erg mooi. En zij is er van overtuigd dat die jonge vriend het nog vér gaat schoppen als acteur.

Vis, gevangenis

Wie afgelopen zondag naar de streaming-dienst van de Christengemeente keek, werd verrast door een hedendaagse Petrus. Net als in de Bijbel was Petrus een (soort van) visser. Maar zoveel vis als hij in de Bijbel ving, haalde hij dit keer niet binnen. Het was wel een mooie vis. En bij het binnenhalen van die vis werd hij goed geholpen door zijn jonge vriend. Om één of andere reden kwam de hedendaagse Petrus ook in de gevangenis terecht. Daar paste hij trouwens goed, met die boeventronie ?

Door een wonder kwam hij weer op vrije voeten.

Nat pak

Op het water lopen, bleek minder eenvoudig. Dat wonder – waarvan je kunt lezen in Matteüs 14 – was niet zo makkelijk te herhalen. Maar dat geldt voor méér wonderen! Hoe dan ook: de hedendaagse Petrus liep een nat pak op. Best koud, in januari, in ons kikkerlandje. Ik sprak hier later met mijn opa over. Opa vond het niet zo slim van die Petrus. Volgens hem is het ook nog maar de vraag of het Bijbelse verhaal wel is bedoeld als voorbeeld om na te volgen. De andere elf discipelen bleven toch ook aan boord? En als later de apostel Paulus schipbreuk lijdt, zegt’ie ook niet: “ach kom, dan lóóp ik toch even verder over het water”?

Nou, ik weet het ook even niet meer. Maar de belangrijkste boodschap van de hedendaagse Petrus en zijn jonge vriend kunnen we allemáál navolgen: lees de Bijbel! Zoek de verhalen over Petrus nog eens op. Lees ze voor aan je opa, of aan je kleinkind. En ik durf te wedden dat je er toch altijd iets van kunt leren.

Bekijk het avontuur.

Blessings,
Kortjakje