Macht

Kortjakje heeft kerstvakantie gehad, maar na twee weken winterslaap laat ze weer van zich horen….

Micha

Op de laatste zondag van 2020 kwam de profeet Micha nog voorbij. Niet voor de Micha-zondag. Die  is jaarlijks in oktober en daarbij staat Micha 6:8 centraal. Maar nu stond Micha op het programma vanwege een profetie in hoofdstuk 5 die met de geboorte van het Kerstkind in vervulling is gegaan. In Bethlehem, in de Judese landstreek Efratha, zal een nieuwe Leider (BGT) geboren worden!

Macht

Voor mij is trouwens wel duidelijk dat de oude leider dit niet zómaar laat gebeuren. De preek ging hier niet over, maar ik zag zojuist het Journaal. In de VS is er ook een oude leider die niet zomaar de macht wil afstaan aan de nieuw verkozen president. Ik wil de vergelijking zeker niet op de persoon maken, maar iets vergelijkbaars is ook in de geestelijke wereld het geval. De ‘wereldbeheerser van de duisternis’ spartelt tegen. Hij die nu nog zoveel mensen in zijn greep houdt, organiseert aan het eind van de tijden zelfs nog een leger. Maar eens zal hij de macht moeten loslaten. Hij heeft al verloren – door kruis en opstanding – en zál het verliezen. Als Jezus terugkomt zal Hij werkelijke vrede brengen!

Psalm 131

Ook op de eerste zondag van 2021 zat ik weer aan het scherm gekluisterd. “Wat gaat het nieuwe jaar brengen?”, vroeg de spreker zich af. Met deze cliffhanger moet je het als lezer doen, want twee preken in één blog behandelen en het dan ook nog niet te lang maken … daar ben ik niet zo goed in.

Ik sluit af met mijn eigen nieuwjaarswens aan jou: Een luister-rijk 2021 toegewenst!

Bekijk de videoboodschap.

Blessings,
Kortjakje