Kwakkelen

De winter is begonnen. Kortjakje kijkt ernaar uit om weer te kunnen schaatsen. Als het maar geen kwakkelwinter wordt! In de preek ging het ook over kwakkelen. En er kwamen ook nog kwakkels voorbij. Of eigenlijk: ze kwamen niet voorbij, maar landden in het tentenkamp van de Israëlieten.

De Coronacheck

Met angst en beven ging ik zondag naar de samenkomst. Zou er bij de deur écht gecontroleerd worden? De preek was immers aangekondigd onder de titel ‘De CoronaCheck’. Wat moest ik me daarbij voorstellen?

Gelukkig viel het in de praktijk mee. En de preek ging gelukkig niet in op alles wat gezegd zou kunnen worden over het coronavirus, vaccinaties of coronamaatregelen.

Zelftest

Waar de preek dan wel over ging? Nou, toch wel degelijk over een zelftest! De spreker bracht zeven punten naar voren, die je kunt gebruiken om te testen hoe je er voor staat. Hoe is het met jou en mijn geestelijke conditie gesteld? Doe de zelftest en controleer hoe het is met:

  1. jezelf voeden
  2. niet opgeven als je niet meteen voedsel vindt
  3. het gaat niet om kwantiteit maar om kwaliteit
  4. pas toe wat je geleerd hebt
  5. waak over je tijd
  6. deel uit van wat je zelf ontvangen hebt
  7. zonder één dag per week af voor de Heer en je gezin

Misschien is deze opsomming nog wat vaag voor je. Maar het zal je helderder worden wanneer je de preek terugkijkt of luistert. Die ging over Exodus 16. Daar kom je ook die kwakkels tegen. En bedenk er ook even bij dat ‘manna’ = de Here Jezus die zichzelf het ‘Brood uit de hemel’ heeft genoemd.

Check:

Kan ik een volgende coronagolf nog aan?

Beluister de preek of bekijk de dienst in Mijn Christengemeente.

Blessings,
Kortjakje