Kortjakje bidt

Sorry, vorige week heb ik even verstek laten gaan. Ik had geen tijd. Te druk met bidden.

Te druk

Mijn tante – die nog uit de vorige eeuw stamt – heeft een boek met de titel ‘Te druk om niet te bidden’. Leuk gevonden, die titel. Ik heb het niet gelezen (te druk met bidden ?). Maar schijnt een goed boek te zijn.

In elk geval ging het in de preken de afgelopen drie (ja, 3) weken dus over bidden. Die van 23 mei mei heb ik in mijn blog keurig verslag van gedaan. Zie op Mijn Christengemeente ‘Kortjakje’ onder de knop ‘Handige links’ (vreemde benaming overigens; ik dacht dat linkshandigen juist minder handig werden geacht ?).

Rendez-vous tent

Of het zin heeft om te preken over bidden, vraag ik me intussen af. De spreker van 30 mei was zich er niet van bewust dat hij sommige Bijbelgedeelten uit de preek en zangdienst van 23 mei opnieuw voor het voetlicht bracht. De spreker van 6 juni had zijn onderwerp juist heel bewust zo gekozen. Hij had er bovendien een erg mooie titel voor: ‘Alles hebben, méér ontvangen’. Er werd vooral stil gestaan bij een prachtige tekst uit de Efezebrief, namelijk 1:1-23. En als je toch nog even terugluistert, of het even uit je geheugen naar boven haalt, ook het slot van de preek was indrukwekkend met een citaat uit een ander boek. Hierin stond Exodus 33:7-11 centraal. Gods volk was uitgenodigd om deel te hebben aan gezamenlijke ontmoeting met God. In de zogenoemde ‘rendez-vous tent’. Ik vond het een mooi appel. En dus is de vraag: wat doen ik en jij ermee?

Beluister de preek of bekijk de dienst in Mijn Christengemeente.

Blessings,
Kortjakje