Zonsopgang

Sinds vorige week is het een gekkenhuis op de social media. Allemaal door Kortjakje, die zo graag iets uit onze samenkomsten wilde doorgeven. Sommigen denken dat de naam een pseudoniem is, en dat er iemand achter schuil gaat die (geen) gevoel voor humor heeft. Maar Kortjakje is gewoon Kortjakje. En “’s zondags gaat zij altijd naar de kerk”. In deze tijden van privacybescherming wil zij graag volstaan met de mededeling dat haar naam en adres bij de redactie bekend zijn. Heb je vragen? Vragen! Heb je kritiek, of wil je meer weten? Dat kan, via communicatie@christengemeente.nl. Kortjakje zorgt gegarandeerd voor een reactie (of dat ook een antwoord is, laat zij op voorhand graag in het midden). 

 Kortjakje heeft niet élke week iets te melden, maar deze week alweer wél:

Zonsopgang – preek beluisteren

Op 12 januari hoorden wij een preek over twee raadselachtige verzen uit Jesaja 21 (vs.11-12). Gelukkig vond ook de spreker zelf dat de precieze betekenis wat geheimzinnig is. Toch bleek er een mooie preek uit voort te komen. De vraag was: “Wachter, hoe ver is de nacht gevorderd? Zie je al een streepje rood? Duurt de nacht nog lang?” Ja, in figuurlijke zin kun je de tegenwoordige tijd wel als ‘nacht’ ervaren. Er kunnen allerlei duistere, negatieve ontwikkelingen genoemd worden. Daar kun je bang en bezorgd van worden.

Het is nacht, maar …! Voor wie in de Messias geloven, is er hoop. Hoor maar: “voor u die Mijn Naam vreest, zal de Zon der gerechtigheid opgaan”, schrijft Maleachi. Wanneer je ’s ochtends vroeg genoeg opstaat kun je de zon zien opkomen. Zo mooi! Vanuit een hoger punt (een wachttoren bijvoorbeeld) kun je dit vaak nog beter zien. De spreker woont in een appartement op de 6e etage. Maar ook wíj kunnen het meemaken. De Zon van gerechtigheid zal stralend opgaan voor wie ontzag voor Gods naam hebben!

Blessings,
Kortjakje