Kleurrijk

Kortjakje kreeg er een kleur van op haar wangen: God heeft haar kleur gegeven! En samen met alle andere mensen uit de kerk vormt zij een kleurrijk geheel.

Kerk, school en gezin

De afgelopen dienst stond in het teken van ‘kerk, school en gezin’. En dat was te merken! Wat een kleurrijk geheel van versieringen, tekeningen en knutselarbeid in alle kleuren van de regenboog. En dat niet alleen; ook de kerkzaal was goed gevuld met kinderen (en ouders). Je zag allerlei soorten en maten en kleuren. En sommigen dansten zo mooi tijdens het zingen!

Verhaal

De preekstoel ontbrak. Maar er werd wel een verhaal verteld over mensen uit de Bijbel. Over koning David, zijn zoontje Salomo en meneer Nathan. Over Davids grote, prachtige paleis ook. En over een hele berg goud die was bedoeld voor de latere tempelbouw. Daarbij moest ik even denken aan alle mensen die nodig zouden zijn om die tempel voor de Here God te bouwen. Ontwerpers, tekenaars, constructeurs en architecten. Metselaars, timmerlieden, edelsmeden. En misschien ook wel mensen die konden weven, patchworken, kantklossen, etc.etc. En natuurlijk mensen die de catering zouden verzorgen: koffie zetten (kánnen vol!), broodjes kroket, en noem maar op. En ook schoonmakers en misschien ook personeelsmanagers. Heel belangrijk allemaal. Ieder deed zijn of haar ding. Allemaal voor dat ene grote doel. Wat zal God daar blij mee zijn geweest.

Oh, mijn gedachten waren weer wat afgedwaald. Maar … ja, dit was óók waar de boodschap zo’n beetje op neerkwam, in mijn beleving. We zijn verschillend, maar mogen allemaal onze inbreng hebben. Wit – zwart – rood – geel. Jezus houdt van alle kinderen. En: niet alléén, maar sámen. Sámen zijn wij het huis van de Heer!

Je kunt het terugkijken in Mijn Christengemeente.

Blessings,
Kortjakje