Keuzestress?

Niets menselijks is Kortjakje vreemd. Soms kan ze ongenuanceerd uithalen. Een week later is ze blij met hetgeen ze eerder verfoeide…

Keuzestress? Heerlijk toch, al die mogelijkheden!

Vorige week was ik een beetje obstinaat, … vond mijn tante. Zij was zwaar beledigd, omdat ik had geschreven dat ik last had van keuzestress: zoveel apps, websites, ‘kerkdienstgemist.nl’, YouTube-kerkdiensten, en nog zoveel meer.

Ik moest dánkbaar zijn voor al die mogelijkheden om online preken te bekijken. Als het corona-virus 80 jaar geleden viraal was gegaan, hadden we zelfs nog geen televisie gehad om kerkdiensten te kunnen volgen. Nee, dan nu! Ik moest mijn zegeningen leren tellen!  Aldus m’n tante.

Als je het mij vraagt, speelde er in haar ergernis nog iets anders mee. Want mijn tante had mij juist kort daarvoor de tip aan de hand gedaan om eens naar de preken van Bobby Schuller te kijken. Volgens mij is zij een beetje gék op die jonge gast in z’n kekke pak, maar toch…

HoP

Zondag keek ik (dus) naar de preek van Hour of Power. Alléén de preek hoor, want dat keurige zingen van al die middle class dames en heren in hun netste kleren, geeft me geen fijn gevoel. Ik moet dan altijd aan de Bijbelse gelijkenis van de rijke man en de arme Lazarus denken. (En vraag ik me dan af … Nou ja, ‘t zal wel aan mij liggen.)

Maar goed, de preek dus. Die was goed te volgen. Wat een gepassioneerde boodschap over Gods zorg voor raven! Ken je die dieren? Weet je waar ze om bekend staan? Wil je er grappige anekdotes en leuke plaatjes van zien? Kijk dan de preek van HoP van 3 mei jl. nog eens terug.

In Lucas 13:24 lezen we van Jezus deze woorden: “Kijk naar de raven: ze zaaien niet en oogsten niet, ze hebben geen voorraadkamer en geen schuur, het is God die ze voedt. Hoeveel meer zijn jullie niet waard dan de vogels!” Dat is de boodschap die onze God voor ons heeft. Meteen een mooie samenvatting van de preek –hihi.

Nou, ik kan er weer even tegen. En aanstaande zondag is staat er vanaf 10 uur weer een ‘dienst’ van de Christengemeente online!

Blessings,
Kortjakje