Kamer opruimen of huiswerk maken?

Soms vindt Kortjakje het leven veel ingewikkelder dan het in de preek wordt voorgesteld. Maar ja, zij maakt soms ook wel van een mug een olifant, vinden wij als redactie.

Domme vraag

De preek begon afgelopen zondag wel met een nare, domme vraag, vond ik. De spreker zei: “Wat vind je erger, je kamer opruimen of je huiswerk maken?” Nou, ik wilde bijna opspringen van kwaadheid. Want weet je wat het is? Ik moet het altijd allebei! Als ik alleen mijn kamer opruim, wordt op school elke docent boos. En als ik alleen mijn huiswerk maak, heb ik thuis de poppen aan het dansen: “Nee meisje, het is heel fijn dat je je huiswerk hebt gemaakt, maar je moet toch echt ook je rotzooi opruimen!”

Timotheüs

Het heeft wel even geduurd voordat ik mijn boosheid een beetje was kwijtgeraakt en weer naar de preek kon luisteren. Intussen hadden we uit 1 Timotheüs de eerste twintig verzen gelezen en in het bijzonder vers 5. En dat nog wel uit verschillende vertalingen (HSV en NBV21). 
Van mijn opa hoorde ik dat het een héle goeie preek was. Met een degelijke Bijbeluitleg en praktische toepassingen. Fijn voor hem.

Samenvatting

Gelukkig was ik nog net op tijd om de samenvatting van de preek op te noteren (volgens mijn tante klopt deze zin niet helemaal, maar wat er dan aan mankeert weet ze ook niet). Hier komt dan, als afsluiter, de samenvatting op de laatste slide van de spreker:
 
1. Timotheüs kreeg een moeilijke opdracht, maar dat was in het verlengde van de weg die God met hem ging en zijn vriend (Paulus) heeft hem daarop gewezen.
-Waar ben je en hoe ben je daar gekomen?
-Heb je iemand met wie je dat kunt bespreken?
2. Doel van de opdracht van Timotheüs is: het bevorderen van de liefde en daarmee de gemeente opbouwen.
3. Dat is in lijn met de liefde van God: kiezen voor zondaren.
 
Blessings,
Kortjakje