Jezus regeert – regeert Jezus?

‘Wie oren heeft, moet horen wat de Geest tegen de gemeenten zegt’ (Openbaring 2:11). Daar sloot de spreker zondag 8 maart mee af. Zelfs Kortjakje lijkt er iets van te hebben begrepen …

Jezus regeert – regeert Jezus?

Lastige vragen stellen ze soms in de kerk. Jezus regeert! Ja, daar kan ik nog wel ‘amen’ op zeggen. Maar dan vraagt de man op dat podium ook ‘Regeert Jezus?’ En dan moet ik toch wat harder nadenken. Regeert Jezus …in jouw leven, …in jouw kerk, …in deze wereld?

De oude apostel Johannes schreef in het boek dat wij Openbaring noemen dat Jezus regeert. In de tijd waarin deze Johannes leefde waren er keizers zoals Nero en Domitianus. Geen fijne mensen, als je het mij vraagt. Zeker niet voor de christenen.

In onze tijd zijn er leiders als Erdogan, Putin, Assad, Kim Jong-un, Trump, Merkel, Johnson, Macron, etc. Ik heb vaak wel (snel) een mening over hen die aan de top staan. Maar daar ging het niet helemaal over, zondag.

Bril

Met welke bril kijk jij naar de wereld? Zo vroeg de spreker aan zijn gehoor. Oef, tja, met welke bril? Ik heb vrij dikke glazen want ik ben nogal bijziend. Maar dat (b)leek hij niet te bedoelen. De vraag is of ik mij een voorstelling probeer te maken van Gods doel met deze wereld en wat er allemaal gebeurt. Denk ik met Hém mee? Bid ik voor de mensen op deze wereld – waar Jezus bóven staat?

Wij staan anders in deze wereld. En Jezus regeert! Als ik dit zou kunnen onthouden, was dat genoeg volgens de spreker.

Genoeg? Om mij dit goed eigen te maken, heb ik wel even wat tijd nodig!

De preek kun je terugluisteren op www.christengemeente.nl/preken/.

Blessings,
Kortjakje