Huisbezoek / Houding

De boodschap van zondag 2 augustus stond op een lijstje. Een ‘to do-lijstje’ wel te verstaan. Én een prioriteitenlijstje. Houd jij niet zo van lijstjes? Heb je vakantie? Snel last van stress? Lees toch even verder …

Huisbezoek

Ik benoem maar gewoon even wat míj er in aansprak. En dat is de houding van die beroemde zussen van die beroemde Lazarus uit dat plaatsje dichtbij Jeruzalem. (Juist: Betanië.) Waar Jezus nog wel eens logeerde, indertijd. En gezellig op visite ging.

Houding

Maria luisterde naar Jezus. Martha kwam daar niet aan toe. Zij had het te druk met bedienen. Jezus ‘vermaande’ Martha om ook eens te gaan zitten en naar Hem te luisteren. In de boodschap werd het ene aangeduid als de Martha-houding en het andere als de Maria-houding. We moeten leren in onze levens om te beginnen met de Maria-houding en vandaar kunnen we overgaan in de Martha-houding. Werken en je visite van een natje en een droogje voorzien, zijn op zichzelf niet fout. Zeker niet! Maar het is in ons leven wel goed om eerst naar de Heer te luisteren (Bijbel lezen, bidden). Daarna heb je meer ‘focus’ om de juiste activiteiten te ontplooien. En is de kans groter dat je daarbij leeft en werkt vanuit Gods visie in en door jou heen!

Blessings,
Kortjakje