Halal

Wat is jouw ‘manier van leven’? Kortjakje hoorde een preek waarin zij zich kon spiegelen aan mensen zoals zij en wij: de psalmisten.

Mekka?

Afgelopen zondag ging de preek over onze levenswijze. Zijn wij mensen die God aanbidden? En hoe doe je dat dan? Het gaat niet om een meetbare opgave dat je bijvoorbeeld 5 keer per dag richting Mekka bidt, maar om een levenswijze, zei de spreker. Om ons te helpen zien hoe je een leven van aanbidding kunt leiden, nam hij ons mee naar de Psalmen. De rijkdom van dit Bijbelboek is zo groot. Je raakt er nooit in uitgelezen!

Halal

Ooit geweten dat ‘halal’ een Hebreeuws woord is? Nee? Nou, dan weet je het nu. Het betekent: enthousiast zijn voor God. En zo kwamen in de preek nog zes andere Hebreeuwse woorden aan de orde, die allemaal iets uitdrukken van wat wij in het Nederlands ‘lofprijzen’ of ‘aanbidden’ noemen. De spreker heeft het mij makkelijk gemaakt door op de website van de christengemeente een plaatje te posten. Ik kopieer dat hierin en wens je een goede levenswijze toe.

Beluister de preek of bekijk de dienst in Mijn Christengemeente.

Blessings,
Kortjakje