Had je dat gedacht?

’s Zondags gaat zij naar de kerk. Ook afgelopen zondag … uiteraard! Kortjakje blikt er op haar manier op terug. Heb je daar vragen over? Vragen! Heb je kritiek, of wil je meer weten? Ook dat kan, via communicatie@christengemeente.nl. Kortjakje zorgt gegarandeerd voor een reactie. 

Had je dat gedacht?

Had je dat gedacht? Dat de samenkomst al om 11 uur afgelopen zou zijn? Ik niet. En een beetje jammer vond ik het wel. Ik had best nog meer van die mooie liedjes willen horen van dat kinderkoor! Tjonge, wat zongen die meisjes prachtig. Waar waren trouwens de jongens?

Maar vooruit, ik zeur daar verder niet over. Want die jongens hadden vast wél mee gedaan met tekenen en schilderen. Wat viel er veel moois te bewonderen. De foyer hing er vol mee. En ook aan het podium waren kunstwerken te bewonderen. Allemaal rond het thema ‘Had je dat gedacht?’. Nou, er was best een hoop wat jullie niet gedacht hadden. De Bijbel staat vol met verrassingen, zo bleek maar weer.

De (soort) preek ging deze week over Jezus toen Hij 12 jaar was. Je kunt dat nalezen in Lucas 2:41-52. Ik vond vooral die gebedsmantel en die kleine thorarol, die de spreker had meegenomen, erg mooi. En … o, ja: Jozef en Maria vonden het Kind terug. Gelukkig maar! Heb jij Hem ook al gevonden? Misschien helpt het als je het verhaal nog eens terugluistert op www.christengemeente.nl/preken/.

Blessings,
Kortjakje