Gods rijk = waar Hij regeert en toegelaten wordt

Kortjakje heeft goed opgelet hoor, afgelopen zondag. En ja, nog wat geleerd ook.

Bidden

Opnieuw ging de preek over bidden. De spreker bidt vaak: “Heer, doe wat goed is voor Uw koninkrijk”. Dit heeft te maken met onderwerping en Godsvertrouwen. Jezus zei, na Zijn gebed om bewaard te worden voor de kruisdood: “Uw wil geschiede”. Ja, dat kun je wel onderwerping en Godsvertrouwen noemen!

Definitie

Eén van de definities van gebed verwoordde de spreker dan ook als volgt: ‘bij God zijn en je hart laten veranderen naar Zijn wil’. Ik moest hier in de afgelopen dagen nog vaak aan terugdenken. Wat is het doel van mijn gebeden? Het liefst wil ik dat God precies doet wat ik fijn zou vinden. Dat vraag ik Hem (ongemerkt) ook vaak. Maar mijn opa heeft er al een leven lang van dagelijks bidden op zitten, en is het wel met de spreker eens. Bóven alles wil de Heer een relatie met ons. Zodat ook Zijn gedachten een beetje tot ons doordringen. En ja, dan mag je – ook volgens een woord uit de Bijbel – je wensen bij God brengen. Zeker. En hoe mooi is het dan, aldus opa, wanneer jouw wensen voortkomen uit je denken dat door God gevormd is! [Maar dit even tussendoor…]

Eerst het Koninkrijk

Vanuit de gelezen Bijbelgedeelten, benadrukte de spreker dat het in ons leven mag gaan om de komst van Gods Koninkrijk. Zoek allereerst Zijn Koninkrijk! Je kunt dit heel praktisch maken. Zo vertelde de spreker dat hij thuis naast zijn computer een papier heeft liggen met daarop de woorden: “Denk aan Hem bij alles wat je doet”.

Tot slot een paar vragen:
  • Wie regeert in jouw leven?
  • Ben jij een zoutend zout & lichtend licht? (Opdat de mensen eer bewijzen aan je Vader in de hemel -Matt.5:16.)
  • Wat betekent dit voor je gebeden?

We lazen uit Matteüs 5:1-16; 6:9-10, 27-34 en Openbaring 11:4-6.

Beluister de preek.

Blessings,
Kortjakje