God is de grote gulle Gever

God is de grote gulle Gever!

Ja, daar ben je het wel mee eens, toch? (Je mag even nadenken hoor, maar niet te lang natuurlijk.)

Geen schaarste of competitie

Tijdens de preek lazen we afgelopen zondag enkele gedeelten uit de Tweede Korintebrief. God geeft zó, dat niemand tekort hoeft te komen. Dat was al zo bij het volk Israël dat door de woestijn trok. Er kwam manna om broden en dergelijke van te bakken. En niemand had teveel of kwam tekort.

Jezus was bereid de rijkdom bij zijn Vader achter te laten en werd arm voor ons. Toch is liet ook Zijn leven iets zien van Gods rijkdom. Bijvoorbeeld bij de wonderen van de broodvermenigvuldiging. Er was niet alleen genoeg voor iedereen, er was ook over: overvloed! Jezus veranderde water in wijn. Niet zomaar één flesje, maar grote vaten vol! In Gods Koninkrijk is plaats voor iedereen en er is ook voor ieder meer dan genoeg. Er is geen schaarste of competitie.

Zo Vader, zo Zoon en verder

God nodigt ons uit hetzelfde soort leven te leiden. Hij geeft ons overvloedig (2Kor.9:8) opdat ook wij weer zouden doorgeven. Wie inziet dat hij/zij zelf van Gods giften leeft, zal zich hierdoor voelen aangezet om ook uit te delen. Dat mag met geld, in natura of in tijd. Ook het delen van je tijd met anderen, kan een rijk-makend geschenk voor die ander zijn.

Delen is een feest! Mocht je dat nog niet kunnen geloven, luister dan nog maar eens naar de preek. Vooral naar dat voorbeeld over het kweeperen-taartje …

Tjonge, ik had daar ook wel een stukje van willen proeven!

Beluister de preek hier of bekijk de hele dienst op Mijn Christengemeente.

Blessings,
Kortjakje