Geef geloof door aan kinderen

Kortjakje twijfelt er niet aan: oproepen om kinderwerk te doen, zijn niet meer nodig! Iedereen die de preek van afgelopen zondag heeft gehoord, móet wel van overtuigd zijn van het grote belang hiervan.

‘Een slimme meid is op haar toekomst voorbereid’

Ken je deze leus nog? De spreker had het hier niet over, maar ik moest halverwege de preek wel even aan deze leus denken. De preek gehoord hebbend, zou ik het overigens liever nog anders zeggen: ‘Slimme ouders bereiden hun kinderen voor op de toekomst’.

Psalm 78:1-7

We lazen een duidelijk Bijbelgedeelte over het thema van de preek. In Psalm 78 staat onder meer:

Wij willen het onze kinderen niet onthouden,
wij zullen aan het komend geslacht vertellen
van de roemrijke, krachtige daden van de HEER,
van de wonderen die hij heeft gedaan.

Dit gaat over Israël. En hoe doen ónze christelijke vaders en moeders het?

Toekomst is dreigend, maar niet zonder hoop

Kinderen bekend maken met God en de Bijbelse verhalen, is belangrijk. De spreker benadrukte dit nog door erop te wijzen dat de toekomst dreigend is (lees o.a. Lucas 21 vanaf vers 5). Tegelijk is er voor wie in God gelooft, hoop. Want Gods rijk komt dan ook steeds dichterbij! Kijk maar in Lucas 21:27-28 en 31.

Hoe belangrijk is het dan om de basis voor die hoop aan de kinderen door te geven. Gods Woord en Gods Geest hebben we immers allemaal nodig!

Lieve ouders en grootouders, vertel alsjeblieft aan je (klein)kinderen alles door wat je gelooft en wat je met de Here God meemaakt en vroeger hebt meegemaakt.

Boek vol zilverwerk

Ik heb mijn boek vol zilverwerk, mijn Bijbel met van die oude zilveren versieringen en een slotje. Laat ieder kind zijn of haar eigen Bijbel hebben. Da’s GOUD !

Beluister de preek of bekijk de dienst in Mijn Christengemeente.

blessings,
Kortjakje.