Een podcast van Radio Maria

Kortjakje heeft ruzie met haar tante. En dat komt door de preek! Hoe is dát nou mogelijk?

Waarom ben ik hier?

Mocht je je afvragen waarom je zondags in de dienst zit, niet meer doen! De spreker was er duidelijk over. God heeft jou hier gebracht. De Heer laat deze wereld en ons mensen niet aan hun lot over, maar blijft bij ons betrokkenen en leidt ons, zelfs als we dat niet zien of begrijpen. Ik vind dit ook niet zo goed te begrijpen. Hoe werkt God in de geschiedenis? De spreker haalde Jozua 24 aan. Misschien dat nog maar eens lezen.

God is onze Vader

Voor ons als gelovigen hoeft het geen vraag te zijn: God is onze hemelse Vader. Hij heeft ons gemaakt en Hij wil voor ons zorgen. Daarom mogen we als we bidden Hem aanspreken als onze betrokken Vader. “Dan heb je meteen scherp Wie Hij voor je is”, zei de spreker.

Hij is God!

Ook al is Hij onze Vader, de Heer is ook een God voor Wie we ontzag moeten hebben. Wij vinden dat eigenlijk maar niks, volgens de spreker. Want het is niet zo in de mode om iemand bóven je te hebben staan, die het in je leven voor het zeggen heeft. Dan ben je niet meer zo autonoom! Hij kijkt zelfs over je schouder met je mee en oordeelt over ons. Ai! Wij gaan als ook als christenen zo graag onze eigen gang. Ja, wat moet ik daar nu op zeggen … Het lijkt wel of die spreker mij kent. Gelukkig zei de spreker erbij dat God niet een soort dictator of tiran is, maar God de Váder. En een goede vader is betrokken op je leven en wil dat het je góed gaat.

Podcast

Deze preek ging over 1 Petrus 1:13-25. Aan het slot van de preek kwam natuurlijk nog wat ‘toepassing’, zoals dat heet. Maar daarover heb ik nu een beetje soort van ruzie met mijn tante. Want de spreker zei dat het misschien een goed idee is om naar de podcast ‘Eerst dit’ (van de EO) te luisteren óf naar ‘Bidden onderweg’. En die laatste vind ik het leukst! Maar volgens tante is die podcast van Radio Maria niet ‘kosher’ voor een straight newborn christian. Nou, jammer dan!

Beluister de preek.

Blessings,
Kortjakje