Bidden

Bidden is, naast financiële ondersteuning, zo’n beetje het enige dat we kunnen doen om als leden van het ene lichaam van Christus een klein beetje gestalte te geven aan ons mee-lijden met mannen, vrouwen en kinderen die vanwege hun geloof worden vervolgd. Kortjakje ziet geen andere opties.

Onze Vader

Afgelopen zondag lazen we allereerst het Bijbelgedeelte Matteüs 6:5-13a. Dit bevat het gebed dat Jezus aan Zijn leerlingen leerde. En dat blijft een ‘model’ dat ons in allerlei situaties helpt om ons tot God te richten zonder alleen met onszelf bezig te zijn. Wat – ik geef het toe – toch vaak het geval is, zelfs als ik bid. Dat begint al met dat eerste woord: ‘Onze’. Ik ben Gods kind, maar ik ben geen enig kind. Ik heb heel veel broers en zussen! En die wonen soms op plaatsen waar ik voor geen goud ter wereld zou willen wonen.

360 miljoen

De spreker zei dat er wel 360 miljoen christenen zijn die onder geloofsvervolging hebben te lijden. Ik kan dus nog heel wat gebedjes doen voordat ik al mijn broers en zussen bij Vader heb genoemd. Nu is dat misschien nog wat onwerkelijk, maar als je naar de bidstond op de eerste maandag van de maand (aanvang 19:30 uur in het gebouw) gaat, krijg je vast meer concrete namen en situaties waarvoor je dan kunt bidden…….

Denk hier eens serieus over na, zei de spreker: zal ik ook eens (of vaker) naar die bidstond gaan?!?

Vrijdagavond

En morgenavond, vrijdag 9 juni, kun je meedoen met bidden tijdens de ‘Nacht van gebed’. Trouwens, voordat de nacht goed en wel begint kun je weer thuis zijn. Dit vindt plaats in ‘De Wagon’, de ruimte aan de parkeerplaats (zuidzijde) van gebouw ‘De Parel’. Blok 1 is van 20 tot 21:45 uur; blok 2 van 22 tot 23:45 uur.

Blessings,
Kortjakje