Beproeving

Ingeblazen

Kortjakje verbaast zich over de zeggingskracht van de Bijbel. Telkens opnieuw, en opnieuw, komen oude woorden tot leven. Dit keer is het een brief van Jakobus. Misschien is het minder verbazingwekkend als we veronderstellen dat die woorden zijn ‘ingeblazen’ door de Geest. En dat die Geest er nog steeds in gemoeid is om aloude, maar niet minder ware woorden in ons tot spreken te brengen…

Beproeving

Dezelfde spreker als op 21 juni. Hetzelfde hoofdstuk 1 uit de Brief van Jakobus. Hetzelfde onderwerp: beproeving. Ja, herhaling is de toverkracht van de reclame – en dat geldt kennelijk óók voor de Bijbelse boodschap. Toch ging de preek dit keer wat verder dan in juni. We lazen verzen 2 t/m 8 en 12. Laat het je niet verrassen als er moeiten en beproevingen komen in je leven. Zoek God temidden daarvan. Hoe je dat doet? Dáárover ging de preek!

Hoor je de vogels fluiten?

Ik ga de preek niet voor je herkauwen. Je kunt veel beter even zelf die 22 minuten terugkijken via het YouTube-kanaal van de Christengemeente. Dan kun je ook meteen even goed je gehoor op scherp zetten. Eerst dacht ik dat er een buurman even haardhout ging hakken. Ik keek naar die mooie groene bomen achter de spreker, waar de zon zo mooi doorheen speelde. En ik hoopte even (sorry, hoor. Ik moet het echt belijden) dat we die bomen nog zouden zien omgaan. Live tijdens de preek, dat zou toch grappig kunnen zijn? Maar de spreker attendeerde ons op een ander geluid: hoor jij ook die vogeltjes fluiten? En dát had met een belangrijk element uit de boodschap van deze zondag te maken. Kijk en luister zelf maar!

Blessings,
Kortjakje