Over ons » Doop en Avondmaal

Opdragen van kinderen

Baby’s en jonge kinderen worden opgedragen aan God omdat wij geloven dat God de Schepper van het leven is en we Hem nodig hebben in de opvoeding van de kinderen. Het kind wordt voorgesteld aan de gemeente en we vragen de vader om voor het kind te bidden. Daarna zal een oudste het kind zegenen en bidden voor het gezin. Wil je je kind opdragen of heb je vragen? Mail dan naar opdragen@christengemeente.nl.

Doop

In onze gemeente hanteren we de 'geloofsdoop',  de doop door onderdompeling. Op grond van de Bijbel menen we dat dat de Bijbelse doop is. In principe is er drie keer per jaar een doopdienst. Mensen die zich willen laten dopen geven een getuigenis over wat God in hun leven heeft gedaan en vertellen erbij waarom ze zich willen laten dopen. Vooraf zijn er gesprekken over de motivatie waarom mensen zich willen laten dopen.

Lees hier over de betekenis van de doop.

Wil je je laten dopen of heb je vragen? Mail dan naar dopen@christengemeente.nl.

Avondmaal

Ongeveer 1 keer per 2 maanden is er een avondmaalsdienst, waarin ieder die de Here Jezus liefheeft, de gelegenheid krijgt om een stukje (ongegist) brood en wijn (druivensap) tot zich te nemen. Dit, om eraan te denken wat de Here Jezus voor ons heeft gedaan: dat Hij Zijn leven voor ons opofferde aan het kruishout van Golgotha en zo (door het geloof in Zijn offer) ons redde van de eeuwige dood.

Lees hier over de betekenis van het avondmaal.