Activiteiten » Repair Café
 
In Nederland gooien we ontzettend veel weg
Ook dingen waar bijna niets mis mee is en die na een simpele reparatie weer prima bruikbaar zouden zijn. Helaas zit repareren bij veel mensen niet meer in het systeem. Ze weten niet meer hoe dat moet. Reparatiekennis verdwijnt steeds sneller. Mensen die deze praktische kennis nog wel bezitten, worden door de maatschappij niet altijd even hoog gewaardeerd. Ze staan vaak zelfs ongewild aan de kant en hun ervaring wordt niet of nauwelijks benut. Het Repair Café brengt daar verandering in!
 
Gaat u de uitdaging aan?
Wij willen graag samen met u proberen om deze spullen een tweede leven te geven. Uit milieu-oogpunt kunnen wij zo op kleineschaal dichtbij huis onze bijdrage leveren om het gebruik van nieuwe grondstoffen te verminderen.
 
Heeft u dingen thuis waar iets aan mankeert?
In het Repair Café willen wij proberen u te helpen bij het repareren van alledaagse spullen. Onze vrijwilligers staan met hun gereedschappen voor u klaar om de door u meegebrachte spullen te bekijken. Zo heeft u de kans om de dingen die u misschien al weg wilde gooien weer opnieuw te gaan gebruiken.
 
 
Wilt u gebruikmaken van onze hulp?
Met allerlei verschillende zaken kunt u bij ons terecht. Of u nu  kleine elektrische apparatuur heeft, kleding, huistextiel of speelgoed, een fiets of meubelstuk waar iets aan mankeert, neem het mee naar ons, en de kans is groot dat u er weer heel lang plezier van heeft.
 
Wat gaat er gebeuren?
In het Repair Café gaat het om twee dingen: Samen en Repareren. Nadat u een kort formulier hebt ingevuld over de te repareren spullen gaat u samen met één van onze vrijwilligers aan de slag. Vaak zal blijken dat met vrij eenvoudige hulp- middelen een defect geraakt artikel weer aan de praat geholpen kan worden. Helaas komt het soms ook voor dat een bepaalde reparatie niet uitgevoerd kan worden. In dit geval verwijzen wij u graag door naar andere mogelijkheden.
 
Wat zijn de kosten?
Het kost u niets! Omdat wij volledig draaien met de hulp van vrijwilligers hoeft het reparatiewerk voor u geen kosten met zich mee te brengen.  Uw bijdrage in de vorm van een vrijwillige gift stellen wij uiteraard zeer op prijs!
 
Vrijwilliger worden kan ook!
Het Repair Café lukt alleen met een flinke groep vrijwilligers, die enkele keren per jaar aanwezig kunnen zijn. Wilt u ons helpen om dit initiatief tot een blijvend succes te maken, meld u dan aan via bovenstaand email adres.
 
Tot nu toe...
Het Repair Cafe vond voor het eerst plaats op 25 mei 2013. Vooral bij de officiele openinig door burgemeester Bert Blase was de belangstelling overweldigend! Zo'n 40 artikelen werden bij ons binnengebracht, waaraan we vele reparaties met succes konden doen. Vanaf het najaar van 2013 zijn we gestart met een Repair Café iedere twee maanden.
 
Wanneer en Waar?
In het seizoen 2017/2018 hebben we de volgende datums gepland: 9 september, 11 november, 13 januari, 10 maart en 5 mei. U bent tussen 14:00 en 17:00 van harte welkom in het multifunctionele gebouw van de Christengemeente, Breedeway 1A, Hardinxveld-Giessendam. Er is voldoende parkeergelegenheid op het terrein achter het gebouw. Liever niet parkeren in de aangrenzende woonwijk!
 
Bent u enthousiast geworden na het lezen van ons initiatief?
Laat ons weten dat u ook komt! U kunt een berichtje sturen aan repaircafe@christengemeente.nl. U ontvangt dan ruim een week voor iedere openingsdatum een uitnodiging van ons.
 
Goed om verder te weten
Bijna alle reparaties op het gebied van Elektro, Meubels, Textiel en Fietsen zijn welkom. Om onze bezoekers niet teleur te stellen hebben we wel een aantal regels, waar we ons aan houden. Lees HIER onze Huisregels en onze Werkwijze. Kijk voor meer informatie ook eens op www.repaircafe.nl.